Posted by on sep 18, 2014 in Zakelijk nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Wanneer moet u een notaris inschakelen?

Wanneer moet u een notaris inschakelen?

Wanneer moet u een notaris inschakelen?

Als ondernemer kunnen zich bepaalde situaties voordoen waarin een notaris goed van pas kan komen of wanneer het zelfs verplicht is deze in te schakelen. Als u daar niet volledig zicht op heeft, kan onderstaand overzicht u helpen om na te gaan of u een beroep moet doen op de notaris.

De start van een bedrijf

Start u een bedrijf, dan wordt er vaak gekozen voor een BV of NV. Een BV stelt u maar gedeeltelijk persoonlijk aansprakelijk voor schade die er geleden kan worden. Bovendien kan het u ook een aantal fiscale voordelen opleveren. Of het in uw geval verstandig is om een BV of NV op te richten, kunt u het beste bespreken met de notaris. Deze kan u hierin voorzien van een goed advies.

Dit kan ook interessant voor u zijn als u getrouwd bent. U kunt uw partner dan bijvoorbeeld beschermen tegen de risico’s van ziektes, overlijden en een mogelijk faillissement. Het is namelijk niet wenselijk dat uw partner met eventuele schulden wordt opgezadeld.

De verkoop of overdracht van een bedrijf

Andere zaken waarbij een notaris om de hoek kan komen te kijken is bijvoorbeeld bij de verkoop van of overdracht van uw bedrijf aan een andere partij. Ook de overdracht van aandelen kunnen daarin een rol spelen.

Stelt u zich eens voor dat u met vervroegd pensioen wilt gaan en dat u uw bedrijf wilt verkopen aan een andere partij. Natuurlijk wilt u dat dan alle zaken juridisch goed geregeld zijn. Een notaris kan dan goed van pas komen.

Het oprichten van een vereniging

Ook wanneer u een vereniging gaat oprichten, is een bezoek aan de notaris verplicht. U heeft namelijk een notariële akte nodig waarin de statuten van de vereniging beschreven staan.

Zo ziet u maar, ook een ondernemer kan om diverse redenen een notaris inschakelen. Notarissen zitten vaak in heel Nederland. Zelfs in kleinere gemeenten vind je vaak een notaris. Notarissen in Zoetermeer, Rotterdam, Amsterdam en andere delen van de randstad vind je volop.

Comments are closed.