Posted by on sep 26, 2014 in Zakelijk nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Waarop letten bij brandbeveiliging voor bedrijven?

Waarop letten bij brandbeveiliging voor bedrijven?

Waarop letten bij brandbeveiliging voor bedrijven?

Brandbeveiliging is niet alleen voor woningen belangrijk, ook voor u als ondernemer is het belangrijk om keuzes maken omtrent de brandbeveiliging voor uw bedrijf. Er komen meer zaken bij kijken dan u denkt. Hoe zit dat precies? Waar moet u opletten en hoe geeft u dit vorm?

Een forse brand kan ervoor zorgen dat uw bedrijf in een faillissement terecht raakt. Om dit te voorkomen hebben de overheid en bedrijven maatregelen genomen om zich hiertegen te beschermen.

Technische maatregelen treffen

Er kunnen een aantal technische maatregelen getroffen worden om de brandveiligheid binnen uw bedrijf te bevorderen. U kunt bijvoorbeeld denken aan branddetectie- en alarmapparatuur. Kleine blusapparaten mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

Het veiligstellen van vluchtroutes

Iets dat zeker niet vergeten mag worden is het veiligstellen van de vluchtroutes binnen uw bedrijf. Bovendien is het belangrijk dat brandbare spullen niet langs de gevel opgestapeld worden of in de vluchtroutes geplaatst worden. Het blokkeren van branddeuren moet natuurlijk voorkomen worden.
Manual_call_point_1
Een certificaat is belangrijk

Vaak heeft uzelf niet de juiste tools in handen om hier op een goede manier vorm aan te geven. Daarom is wel zo belangrijk dat u hier een expert naar laat kijken. Mocht uw bedrijf aan alle brandveiligheidseisen voldoen, dan kan er een certificaat worden afgegeven. Dit certificaat heeft u in veel gevallen ook nodig voor de verzekering, anders wordt het brandrisico niet gedekt door de verzekeraar.

Wilt u meer weten over brandpreventie en de diverse regelingen die daarvoor mogelijk zijn? U kunt hiervoor terecht bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Comments are closed.