Posted by on okt 26, 2020 in Zakelijk nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Kunststof kozijnen versus houten kozijnen

Kunststof kozijnen versus houten kozijnen

Ben je op zoek naar nieuwe kozijnen? Vaak maak je dan de overweging tussen kozijnen van kunststof en kozijnen van hout. Maar wat zijn nu de verschillen tussen deze materialen? En welke kozijnen passen het beste bij jouw woning? We vertellen je er alles over in deze blog.

Voor- en nadelen kunststof kozijnen

We beginnen met de voordelen van kunststof kozijnen. Kozijnen van kunststof zijn onderhoudsarm: je hoeft ze niet om de paar jaar te verven, wat flink scheelt in de onderhoudskosten. Over kosten gesproken, ook in aanschaf zijn kunststof kozijnen vaak goedkoper dan houten kozijnen. Kunststof kozijnen zijn zeer duurzaam en gaan wel 50 tot 70 jaar mee. Daarnaast is het ook een slimme keuze op het gebied van isolatie en veiligheid. Maar kunststof kozijnen hebben ook een paar nadelen. Zo is reparatie lastig en mag je niet boren in het kozijn.

Voor- en nadelen houten kozijnen

Dan over naar houten kozijnen. Houten kozijnen hebben een vergelijkbare levensduur als kunststof kozijnen en zijn dus ook erg duurzaam. Veel mensen kiezen ook voor hout door de natuurlijke uitstraling. Tevens is het eenvoudiger om van kleur te wisselen, omdat je houten kozijnen kan overschilderen. Houten kozijnen kennen ook enkele nadelen. Zo moet je ze meestal om de 3 tot 5 jaar schilderen, wat natuurlijk kosten en tijd met zich meebrengt. Ook is hout een minder goed isolerend materiaal en is het minder veilig bij brand en inbraak, in vergelijking met kunststof kozijnen.

Conclusie: kunststof of hout?

Wanneer we alles naast elkaar zetten komen kunststof kozijnen dus net iets beter uit de vergelijking. Zo zijn ze goedkoper, onderhoudsarm en bieden ze meer bescherming op het gebied van isolatie en veiligheid. Maar de keuze voor kozijnen blijft daarbij ook een kwestie van smaak. Ben je een fan van houten materialen? Dan brengen houten kozijnen een net iets authentiekere ervaring met zich mee.

Comments are closed.